Stipender til talentene

Helge
26.03.2018
Stipender på til sammen 57.000 kroner ble delt ut til noen av byens største idrettstalenter, da Idrettsrådet hadde sitt årsmøte forrige uke.
  • GAT - Anna Torp Kvasjord

Tradisjonen tro hedret Grimstad Idrettsråd noen av de største idrettstalentene i byen, på sitt årsmøte.

De som fikk stipender i år var: Ingvild Meinseth (friidrett), Jarand Mathias Vold Gunvaldsen (trial), Mathias Johannessen (sykkel), Andreas Jørgensen (Trial), Birgitte Ravndal (sykkel), Eirik Sætra Pedersen (sykkel), Marcus Homdrom (langrenn), Thomas Johan Frigstad (seiling), Kristine Moland Leiknes (friidrett) og Ida Kathrin Nielsen (Islandshest).

– Vi synes det er viktig å gi idrettsungdommen vår en liten oppmuntring for den flotte innsatsen de gjør. Talent kommer ikke av seg selv, talent kommer av trening, sier Kari Elin Bratteland, som var nestleder i idrettsrådet i 2017, men som etter hvert tok over som leder da Johnny Stormark trakk seg. Hun fortsetter i vervet som leder.

I tillegg til stipender til idrettsutøverne, fikk Lena Bjelland Pedersen, som tidligere i år ble kåret til årets ildsjel i Aust-Agder, heder og ære for sin innsats. Hun fikk 3.000 kroner til helsesportslaget, som de kan bruke på utstyr.

Støtte for idrettslagene

I styret får leder Kari Elin Bratteland med seg følgende personer: Nestleder blir Helge Næss Olsen, og ellers vil styret bestå av Ola Syse, Marianne Tønnessen, Alf Olav Øye, Fred Rune Røed og Morten Tønnevold.

Denne gjengen skal være et bindeledd mellom den frivillige idretten og kommunen, være samarbeidsutvalg for idrettslagene og ta opp saker av felles interesse, bistå idrettslagene med kompetanse og praktisk hjelp til administrativ drift.

De skal også bygge nettverk i den organiserte idretten, kartlegge og planlegge idrettens behov i kommunen, avholde fellesmøter med idrettslagene ved behov, formidle idrettslagenes anleggsbehov til kommunen (spillemidler), og stå for fordeling av lokale aktivitetsmidler.

– Vi skal rett og slett prate idrettens sak, sier Bratteland.

Inspirerende

I 2017 har Idrettsrådet fulgt nøye med på byggingen av Friidrettshallen, og de gleder seg over at den nå er på plass.

– At denne hallen er på plass er en flott ting for hele kommunen. Vi er heldige og har fått mange flotte haller her de siste årene, som friidrettshallen, Naturmurhallen og Iglandhallen. Det er inspirerende, sier hun.

– Hvilke større prosjekter vil bli viktige for Idrettsrådet i 2018?

– Vi vil prøve å støtte opp om alt som rører seg i idretten i året som kommer, det handler ikke om størrelse, sier hun.

anna@gat.no